Av: JacobsonContentWriter -november 18th, 2016

ufc_logo

Det har vid det här laget snackats ganska länge om en kommande UFC-gala i Sverige. Ilir Latifi säger sig haft positiva samtal med Dana White om ett fjärde besök av organisationen i vårt land. En sådan gala skulle, enligt Latifi, i så fall gå av stapeln i Malmö med honom själv på huvudkortet.

Inget är än så länge ristat i sten men enligt källor inom UFC har tanken på en gala på svensk mark varit på tapeten sedan en tid tillbaka. En sådan UFC-gala skulle enligt dessa planer kunna bli verklighet någon gång under 2017.

De tidigare UFC-galorna i Sverige har allihop arrangerats i Stockholm och det vore därför mycket spännande om White och company skulle kunna tänka sig att söka sig ut i landet den här gången. Malmö med sin närhet till Köpenhamn och kontinenten skulle, sett ur den synvinkeln, kunna vara ett strategiskt riktigt val.

Ilir Latifi sade i intervjuer tidigare i år att han personligen skulle se till att bjuda in hela Rosengård till galan om den går av stapeln i Malmö. Dessutom skulle han garantera att hela den svenska MMA-eliten var på plats.

Något exakt datum för en fjärde UFC-gala på svensk mark är inte klart, men enligt tidigare nämnda källor inom UFC skulle hösten nästa år vara ett lämpligt val.

Skriven av Göran Jacobson

Comments

comments

Tags: , , , , , ,