Av: JacobsonContentWriter -november 9th, 2016

kevin-casey

Strömmen av fighters som av olika anledningar lämnar UFC för att istället gå matcher för ärkekonkurrenten Bellator MMA fortsätter med oförminskad styrka. Den senaste i raden att skriva kontrakt med Scott Cogers skötebarn är mellanviktaren Kevin Casey (9-5-1, 2 NC).

Casey hade, om sanningen ska komma fram, ingen jättelyckad sejour hos UFC. Hans matchfacit hos Dana White och grabbarna slutade på blygsamma en vinst och två oavgjorda matcher, vilket måhända inte är något att hänga i julgranen direkt.

Det blev därför foten och tack och adjö för den kalifornienfödde fightern. Men han behövde inte leta särskilt länge för att hitta en ny organisation att slåss för. Bellator MMA verkar nämligen ha blivit något av amerikansk mixed martial arts version av Melodifestivalens "Andra Chansen" där fighters som av olika anledningar har lämnat UFC eller fått sparken därifrån kan fortsätta sina karriärer.

Casey är med andra ord den senaste att göra detta. I förra veckan stod det nämligen klart att han skrivit kontrakt med Bellator. Fightern kommer att göra debut hos sin nya organisation den 21 januari under Bellator 170. Vem han möter är i skrivande stund inte klart ännu. Men klart är i vart fall att Kevin Casey i princip kommer att få gå matchen på mammas gata, i den klassiska arenan The Forum i födelsestaden Inglewood i södra Kalifornien.

Skriven av Göran Jacobson

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,