Av: WilliamUstav -november 25th, 2016

Rostem Akman redo för semifinal efter vinst i första ronden

akman-vinst

Förra året kammade Rostem Akman hem topplaceringen i European Open i MMA och under årets upplaga av turneringen har han börjat starkt. Han mötte islänningen Björn Thorleifsson och avslutade honom med en rear naked choke med tio sekunder kvar av första ronden.

Årets EM i MMA i Prag har börjat bra för Sverige. Och det är tur att vi har Rostem Akman på vår sida. Han vet vad som krävs för att vinna viktiga matcher, och vinsten i mellanvikt mot Björn Thorleifsson är ett bevis på att han är taggad till att upprepa förra årets succé.

Han avslutade matchen på marken, och berättar för kampsportnews.se om strategin:

– Det var jävligt skönt att avsluta tidigt för att hålla mig fräsch i turneringen. Eftersom Thorleifsson är en Tae Kwon Do-kille med farliga sparkar, så var min strategi att inte ge honom något utrymme och stänga distansen till boxningsdistans och klinch.

Inför motståndet i semifinalen är han ödmjuk men ändå bestämd:

– Jag möter en kille som är ganska lik mig i min fightingstil, men jag ska vara bättre på samtliga distanser. Så jag kör på bara med press som vanligt.

Semifinalen äger rum på fredagkvällen.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , ,