Av: WilliamUstav -januari 4th, 2017

mirko

Tungviktslegenden Mirko Filipović från Kroatien avslutar sin välmeriterade karriär med flaggan på topp. För bara några dagar sedan vann den före detta Pride-mästaren Rizin Openweight Grand Prix, och meddelade igår i Kroatisk TV att han går i pension.

Mirko ”Cro Cop” Filipović (35-11) är utan tvekan en av de största någonsin inom MMA, och det är inte för intet som hans sparkar beskrevs som: ”right leg: hospital, left leg: cemetery” (sv: höger ben: sjukhus, vänster ben: kyrkogården). Den före detta specialförband-polisen gjorde sin proffsdebut i ringen 1996 som kickboxare i K-1, och fortsatte sedan med framgångar inom MMA i både Pride och UFC.

I årets Rizin Openweight Grand Prix knockade han den estniske sumobrottaren Baruto (3-1) i semifinalen med ett knä mot kroppen, och sänkte Amir Aliakbari (5-1) i finalen efter två minuter. Det slutade i en tårfest och kramkalas med hans crewet i hans ringhörna, och kanske var han redan då medveten om att han precis hade gått sin sista match.

Cro Cop började träna, precis som så många andra, efter att ha sett Jean-Claude Van Damme i filmen Bloodsport (1988) och blivit inspirerad. Hans sista match går att se här:

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , ,