Av: WilliamUstav -december 31st, 2016

cody

Matchen mellan Dominick Cruz och Cody Garbrandt var en spektakulär uppvisning i både teknisk skicklighet och teatrikalitet. Men även om Cruz såg ut att hänga med i början med sin säregna stil, var det som en katt-och-råtta-lek där utmanaren lekte med mästaren. 

Trash-talket började långt innan själva matchen, och uppbyggnaden inför bantamviktstitelmatchen visade två dominerande krafter i kollisionskurs. Utmanaren Cody Garbrandt (11-0) hade tio segrar och inga förluster i bagaget, varav nio av dessa hade slutat med KO. Sju i första ronden. Mästaren Dominick Cruz (22-2) hade 13 raka vinster bakom sig, med totalt endast en förlust på 23 matcher. Men det var inte tillräckligt mot Garbrandt.

Stundtals såg utmanaren ut som en reinkarnation av Muhammad Ali, när han duckade undan slag som om han hade en inbyggd radar, häcklade Cruz mitt under slagväxlingarna, och hann få in både lite Michael Jackson-moves och armhävningar framför sin frustrerade motståndare. Glöm inte att kolla in alla nya casinon!

I fjärde ronden slog han ner mästaren ett flertal gånger, men valde att skjuta honom med en fingerpistol istället för att avsluta matchen. Publiken var vild, och när det enhälliga domarbeslutet annonserades var det ingen som klagade. En ny mästare var född.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , , ,