Av: admin -september 23rd, 2016

Tungviktaren från Ultimate Fighting Championship (UFC), Ben Rothwell, hoppas på att gå in i buren igen i början av 2017, förutsatt att hans knä läker i tid efter den kamp-relaterade skadan.

Rothwell skulle just ställas ansikte mot ansikte med den tidigare mästaren Fabricio Werdum under lördagen på UFC 203 innan hans skada blev värre, berättar han för MMAjunkie Radio. Både läkare och hans tränare rekommenderade honom att dra sig ur matchen i Quicken Loans Arena i Cleveland.

En av Rothwells lagkamrater berättade nyligen för MMAjunkie att han kan ha skadat menisken och fått en främre korsbandsskada, men Rothwell själv vill inte gå in på vad som hänt.

”Mitt knä läker just nu”, säger han, och hoppas på att återhämta sig efter matchen i april, där han förlorade mot en annan tidigare mästare, Junior Dos Santos. ”Det var tråkigt, för det var en väldigt viktig fight för mig.”

Trots att hans skada har haft en negativ påverkan på comebacken efter förlusten mot Dos Santos, hoppas Rothwell (36-10 MMA, 6-4 UFC), som rankas som nummer 7 i senaste USA Today Sports/MMAjunkie MMA-tungviktsranking, att det går bra för ersättaren. Travis Browne (18-4-1 MMA, 9-4-1 UFC), som rankas som nummer 9, ska nu möta Werdum (20-6-1 MMA, 8-3 UFC), som rankas som nummer 2, nästan två och ett halvt år efter att Werdum vann mot Browne efter ett entydigt beslut i UFC på FOX 11.

”Bra att han ställer upp i den fighten”, säger Rothwell. ”Jag vet många som inte tror på honom på grund av deras första fight.”

”Det är MMA, och nu finns det en spänningsfaktor i det hela. En hård höger på Werdum, och helt plötsligt vinner Browne. Det skulle kunna hända.”

Rothwell har tävlat i MMA bredvid de två tungviktarna under sina sju år i UFC, men aldrig mött varken Werdum eller Browne i en match. Oavsett vem Rothwell möter skulle båda vara starka motståndare och göra sig bra på hans meritlista. Därför vill Rothwell återhämta sig så snabbt som möjligt.

”Jag måste göra mig redo”, säger Rothwell. ”Jag hoppas jag kan få möta den som vinner den här matchen.”

Rothwell har tidigare vunnit över UFC 203-stjärnan Alistair Overeem, som ska möta fightern och mästaren som tog hem Werdums bälte, Stipe Miocic. Tanken var att Rothwell skulle möta Miocic också innan skadan satte käppar i hjulet, så han har inte långt kvar till att komma in i fighten om titeln.

Han behöver bara bli frisk först.

”Det är det jag jobbar mot”, säger Rothwell. ”Det bästa jag kan säga just nu är att mitt knä håller på att läka.”

För mer nyheter om UFC 203, läs sektionen för UFC-rykten här på sidan.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,